Rederij van der Linden

Toen ‘Oom’ Paul van der Linden en ‘Neef’ Oetze van der Linden in 2011 hun eerste boot kochten en er 100 meter mee gevaren hadden wisten ze het al, ooit willen we een eigen rederij! En zo geschiedde. Na 8 jaren lang alle grachten en kanalen van Amsterdam te hebben bevaren werd het tijd voor het serieuze werk, een boot met exploitatievergunning. Deze vergunning (en uiteraard alle vaar- en navigeerdiploma’s) heb je nodig om met groepen door de stad te mogen varen.

Neem contact op

Toen de kans zich aandiende grepen de heren deze met beide handen aan. De eerste boot werd de Bennie Jolink, een moderne, chique en zeer ruime, volledig elektrische sloep.

Voor degene die denken, wat een aparte naam, bij deze een kleine uitleg. Bennie Jolink is een ware rocklegende uit het Oosten van het land en was decennialang de leadzanger van de groep Normaal. Het was niemand minder dan deze Bennie zelf die de boot gedoopt heeft. Niet met champagne maar met bier, Grolsch waarschijnlijk. De enige link met Jolink is dat de roots van beide heren in een ver verleden ook in het Oosten ligt. De enige overeenkomst met Normaal is dat zij het heel normaal vinden dat iedere vaart de beste en gezelligste vaart ooit wordt. Rederij van der Linden staat namelijk garant voor een veilig en onvergetelijk verblijf op het water. Naast de Bennie Jolink hebben ze bij Van der Linden meerdere schepen tot hun beschikking dus ook voor groepen boven de 45 personen bent u bij ons aan het goede adres. Afhankelijk van de groepsgrote zal er voor uw gezelschap een boot geselecteerd worden.

Beide heren zijn ook jarenlang stadsgids geweest en praten u, desgewenst, bij over de mooiste stad die er is. Een stad vol geheimen, prachtige historische verhalen en hilarische anekdotes. Mocht uw gezelschap bestaan uit meerdere nationaliteiten dan schakelen we ons GPS ‘Amsterdam highlights’ audiosysteem in, die spreekt 8 talen.

Paul en Oetze kijken uit naar uw komst en maken van iedere vaart maatwerk. Met of zonder drankarrangement, hapje erbij, misschien wel een sterren chef die komt BBQ-en aan boord?

Alles is mogelijk! Graag tot ziens bij Rederij van der Linden

Veelgestelde vragen

Wat is de standaard opstap plek?

De standaard opstap plek is naast centraal station op de steiger van Sea palace Oosterdokskade 8, 1011 AE Amsterdam. Mocht u de boot en of schipper niet zien belt u dan ons algemene nummer wij zorgen ervoor dat jullie elkaar vinden. Het kan zijn dat de schipper vertraging oploop gezien de drukte in de stad. Geen zorgen dit zal zeker niet van uw vaartijd afgaan.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Na het maken van een boeking gelden onze algemene voorwaarden. Zie onze algemene voorwaarden pagina in de footer om de annulering voorwaarden te bekijken

Moet ik iets aanbetalen?

Wij willen graag dat onze schippers zo goed mogelijk kunnen focussen op het varen. De vaart dient altijd voor aanvang overgemaakt te zijn op onze rekening. Dit zal ook gecontroleerd worden om u hier niet mee lastig te vallen op de dag zelf.

Wat doen we als het regent?

Al onze boten hebben een volledige of gedeeltelijk overkapping en we kunnen zo de vaart altijd doorgang laten vinden. Ook een paraplu maakt het mogelijk te varen.